Polityka prywatności

Prywatność użytkowników jest dla Hal Sp. z o.o. bardzo ważna, dlatego też zachęcamy wszystkich odwiedzających naszą stronę do zapoznania się z niniejszą Polityką prywatności.

Administratorem Twoich danych osobowych jest Hal Sp. z o.o. zwanej dalej Hal z siedzibą w Baniosze, 05-532, ul. Spokojna 8, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Gospodarczy XIII Wydział KRS w Warszawie, pod numerem KRS 0000045589 NIP: 123 01 17 083, REGON: 011963550

Możesz kontaktować się z nami na adres:
Adres email: sekretariat@hal.com.pl
lub telefonicznie :
tel +48 22 736 68 20
fax +48 22 736 68 28

RODZAJE GROMADZONYCH INFORMACJI

Strona webowa realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

  1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
  2. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").
  3. Poprzez gromadzenie logów serwera www.

 

Hal chroni dane swoich użytkowników. Dane zbierane i przetwarzane na potrzeby firmy Hal są bezpieczne. Hal nie udostępnia osobom niepowołanym/osobom trzecim danych zebranych za pomocą swojej strony internetowej za wyjątkiem podmiotów świadczących usługi na jej rzecz na podstawie odrębnych umów.

1. Formularz kontaktowy:

Do danych osobowych jakie świadomie przekazujesz są dane przekazywane poprzez formularz kontaktowy znajdujący się na stronie www.hal.com.pl www.kolorado.eu w zakładce KONTAKT. Dane te są przesyłane na adres email Hal przez stronę natomiast nie są przechowywane na stronie.

Strona webowa może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)

2. Plik Cookies

Plik Cookies, czyli tzw. ciasteczko jest plikiem tekstowym zawierającym niewielką ilość informacji. Zapisywany jest przez przeglądarkę internetową na Twoim komputerze po otwarciu określonej strony.

Powyższe pliki wykorzystujemy do celów dostosowania treści serwisu do potrzeb użytkowników m.in. do regionu, z którego łączy się dany internauta oraz do celów statystycznych i monitorowania aktywności odwiedzin naszych użytkowników, jak również do badania prawidłowego funkcjonowania wszystkich funkcji użytych na stronie www.halcom.pli kolorado.eu w celu ich ciągłego ulepszania.

Użytkowniku, w każdej chwili możesz odmówić zgody na zbieranie na swoim komputerze plików Cookies poprzez wyłączenie przyjmowania tych plików. Wówczas pliki te będą automatycznie odrzucane, jednak należy pamiętać, że w tym przypadku nie będziemy mogli zaprezentować Ci treści dostosowanych do regionu, z którego odwiedzasz portal oraz udostępnić pełnej funkcjonalności serwisu, jak również ulepszać naszych rozwiązań.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem partnerów. Np. w celach:

  • określania profilu Klienta w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy Google Adwords, którego administratorem jest Google Inc. z siedzibą w USA, Polityka ochrony prywatności Google jest dostępna pod następującymi linkami:
    http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/, http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/partners/.
  • promocji witryn Hal i Kolorado za pomocą serwisu społecznościowego www.facebook.com, którego administratorem jest Facebook Inc. z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii, Polityka ochrony prywatności Facebook jest dostępna pod następującym linkiem:
    https://www.facebook.com/help/cookies/ .

 

3. Logi serwera

informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi strony webowej.

PRZEZNACZENIE GROMADZONYCH INFORMACJI

Podane dobrowolnie przez Ciebie dane osobowe poprzez stronę internetową wykorzystujemy wyłącznie do celów:

  • Udzielenia Ci odpowiedzi na przesłane zapytania,
  • Rejestracji twojej osoby w bazie klientów,
  • Realizacji przesłanych wniosków i formularzy w celu obsługi klienta

 

TWOJE PRAWA

Możesz mogą kontaktować się z Hal Sp.z o.o. we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych oraz z wykonywaniem praw przysługujących Tobie zgodnie z przepisami o ochronie danych osobowych:
Listownie: Hal Sp. z o.o Baniocha 05-532, ul. Spokojna 8.
Mailowo: Adres email: rodo@hal.com.pl

Każda osoba, która przekazują nam swoje dane poprzez naszą stronę internetową za pomocą formularzy ma prawo do:

  • określenia czasu, przez który dane osobowe będą przetwarzane, a gdy nie jest to możliwe to wysłanie w każdym momencie powiadomienia o cofnięciu zgody na przetwarzanie danych
  • ądania informacji jakie dane są przetwarzane
  • sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania
  • przenoszenia danych
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania
  • cofnięcia zgody w dowolnym momencie
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego

 

zgodnie z postanowieniami ustaw Ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych Dz.U. 2018 poz. 1000, ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002r. (Dz.U. 2002 nr 144 poz. 1204) oraz Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO) - ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r..